Ut på tur?

Ut på tur aldri sur er det noe som heter. I Bergen finnes det et mangfold av flotte naturopplevelser, men er du skodd for turen?

Få ganger er det så viktig å tenke på skoene dine, som når du skal ut å bevege deg i ulendt terreng, enten det er vinter, vår, høst eller sommer. Ulendt terreng betyr at terrenget kan være preget av alt fra myr til steiner og berg. Du må altså være godt forberedt og ha sko som du kan bruke uansett hvilket vær som herjer. Det er jo ikke særlig lurt å ha høye hæler midt ute i den norske skauen?

Nei, da er det viktig å heller sørge for at man har riktige sko, selv om dette er sko som fort kan koste en god del kroner. Er du smart går du online på steder som Footmall når du skal handle sko. Der kan du sammenligne priser og sko fra forskjellige steder, slik at du kan være sikker på å få beste skoen for deg, til den beste prisen. Hvilke sko bør du vurdere?

Vintersko og tursko

Vintersko og tursko er laget spesielt for klimaet her i Norge. Skal du av gårde til Nord-Norge og nyte den vakre naturen er det viktig å ha sko som tåler ekstremt lave temperaturer og som er vanntette. Du må klare å holde på varmen i skoene, og det må være komfortabelt for i dem, som ikke gir deg masse problemer med svette. Et merke som kan anbefales for de som trenger gode, slitesterke vintersko, er Sorel, som du også finner hos footmall til både barn og voksne. Tursko må dessuten ha godt grep og skal sørge for at du holder deg oppreist i vanskelig terreng.

Gummistøvler og båtsko

Skal du bevege deg i områder hvor det er veldig vått store deler av tiden, eller skal du oppholde deg på en båt? Alt avhengig av båten, er det viktig med godt skotøy som sørger for at du ikke sklir og faller når du oppholder deg på dekk. I vått terreng er det viktig med gummistøvler som ikke sklir på sleipt terreng.