Ustyr til fjelltur

Norge har mange steder som er verdt å besøke. Om det Besseggen, Galdhøpiggen eller Gaustatoppen som frister, så er det noen ting som det er lurt å huske på, om man skal på langtur med bilen på fjellet.

Sikkerhet

beseggenNettene i Norge om sommeren er heldigvis relativt lyse, men ikke undervurder hvor mye synsrekkevidden minker når lyser forsvinner. Spesielt om vinteren når nettene er på sitt lengste og mørkeste. Da kan det være lurt å investere i ekstra lys fra www.ekstralyskongen.com eller andre lysprodukter. Ved å ha ekstra lys økes synsrekkevidden drastisk både fremover og til sidene. Det finnes horder av elg og hjort i fjellet og det er best å være føre var heller enn å møte en elg i høy fart.

Det er også viktig å tilpasse farten etter forholdene. Flere steder i fjellet kan det fortsatt være snø og is. Husk å sjekk forholdene, for å se om det er nødvendig med piggdekk eller ikke.

For turen

Alle turer bør ha ei liste til utstyr som skal med. Det kommer selvfølgelig an på hvor lang turen skal være, men noen ting bør alle turer ha med seg.

  • Nok mat og drikke.
  • Lange turer i fjellet kan være tunge, da kan det være lett å få solstikk når sola skinner på sitt sterkeste uten skygge noe sted å gjemme seg under. Husk derfor også hatt mot sola og solbriller.
  • Solkrem er også viktig, det er mange som ender opp med solbrent hud på fjellet, selv om vinteren.
  • Førstehjelpsutstyr er også viktig.

Uhell skjer så da er det viktig å være forberedt. Det aller viktigste når man skal ut på tur er å ta med seg godt humør. Her er Norges mest populære fjellturer.

Hvem drar?

Alle fjellturer er forskjellige, men folk er også forskjellige. Husk å tilpasse turen etter hvem som skal dra. Skal bestemor være med? Barn? Ei gruppe går bare like fort som sitt tregeste medlem. Ikke alle er i like god form, det er viktig å prate sammen om hvilke forventninger man har om turen. Hvis de ikke stemmer overens med hverandre så må man enten synes at det er greit eller så får man ta turen med noen andre.