Ja takk, begge deler

Det er snart påske, og nordmenn flest reiser på fjellet, men hva med en tur til Bergen?

Med å legge påsken til Bergen får du det beste av begge deler, akkurat som Ole Brum liker det.  Du får kose deg og nyte bylivet med uteserveringer hvor du får varm kaffe eller kakao og god mat. Er det riktig godt og varmt ute, kan jo kanskje en øl fikses også. Gjerne etter du har tilbragt dagen på en lang og god fjelltur i et av Bergens 7 fjell. Book på hotellbergensentrum.com for å finne ett godt hotellrom til bra pris.

Opplevelsenes by

Så hva kan du gjøre i Bergen by i påsken? Det er det faktisk bare fantasien din som begrenser, ja og lommeboka. Men det finnes mange spennende ting å gjøre som er mer eller mindre gratis også. Sjekk de forskjellige offisielle sidene om Bergen så finner du det du trenger å vite for å legge opp til en fancy påskeferie. Her har du noen forslag!

  • Ta Fløibanen opp til fantastisk utsikt over Bergen by.
  • Ta en vandring rundt på de hanseatiske bryggene og sjekk ut fiskemarkedet og alle museum som ligger tilgjengelig der.
  • Hva med en tur på Viten-senteret?
  • Hva med å besøke Akvariet og møte pingvinene, krokodillene og andre spennende dyr?

Dette er bare noen muligheter du har. Byen er også fylt til randen av spennende kulturopplevelser om du skulle være lei av alt som har med fjell å gjøre. Det fines kino, teater og ikke minst Troldhaugen med sine konserter og opplevelser sentrert rundt Grieg som jo var Bergens store sønn.

Bergen fra Ulrikken

Troldhaugen

Edvard Grieg bodde på Troldhaugen i 22 år og dette er i dag et museum som hyller hans karriere. Ser du på innredningene som er gjort i stuene, så er det faktisk Grieg sin egen innredning som står den dag i dag. Troldhaugen ble bygget i 1885 og ligger rett ved Nordåsvannet.

Er du nysgjerrig på hvor han skrev musikken sin, så står komponisthytta fremdeles i akkurat samme stand som han forlot den. I kammermusikkhallen Troldsalen er det plass til 200 tilhørere og denne salen ble innviet i 1985.