Hotell eller Vandrerhjem?

Skal du ut og reise kan det være lurt å evaluere hvilken type overnatting som passer deg best. Hvilke fordeler og ulemper er det med hotell og vandrerhjem, og hva velger du?

hotellrom

Det finnes flere elementer du bør ta hensyn til når du skal velge hvilket boalternativ som passer ferien best. Det er både fordeler og ulemper med alle typer boalternativ, enten du velger hotell eller vandrerhjem.

Kvalitet vs. kvantitet?

Hotellet med sin trygge ramme, gode service, privatliv og luksus stiller med litt andre priser sammenlignet med vandrerhjemmet, der du på de rimeligste alternativet sover i køyeseng på rom sammen med mange flere. På den måten har man litt mindre privatliv og må ta hensyn til andre i samme rom. Ofte bytter du også romkamerater hvis du sover flere netter på samme vandrerhjem. De fleste booker vandrerhjem for et par netter før de reiser videre, og derav navnet «vandrerhjem». Prisene på vandrerhjem er derimot litt lavere sammenlignet med hoteller. Hoteller har kampanjer og rabattsystemer, men vandrerhjem har faste lave priser du ikke trenger å vente på. Hotell velger du kanskje hvis det er en lengre, sammenhengende reise, siden du tilbringer mye tid på selve hotellet.

Dele eller privat?

Vandrerhjemmene tilbyr for det meste delt kjøkken og bad. Du har egen dusj, så det eneste du trenger være oppmerksom på, er å huske å ta med deg kroppspleieproduktene dine inn i dusjen pluss et håndkle. På hotellet har du hele badet for deg selv, og du slipper å tenke på om sjampoen ble med ut fra badet. Du har mer rom for deg selv på hotellet, men har du øynene med deg og lås på kofferten, kan du også velge vandrerhjem hvis det passer for deg. Du finner ikke nødvendigvis det aller nyeste av dusjer og et langt buffetbord til frokosten på vandrerhjemmene, men det er fullt mulig å kjøpe egne produkter og oppbevare og forberede dem til dagens måltider. Ønsker du derimot å slippe tenke på å tilberede mat, kan du velge hotellrommet som den mest komfortable løsningen.

På vandrerhjem kan du velge enmannsrom, men prisen blir litt høyere sammenlignet med å dele med flere. Da kan du like gjerne finne et sentralt kjedehotell. På vandrerhjemmet kan du treffe likesinnede og dele opplevelser, men på hotell blir atmosfæren litt mer privat og formell. Om du velger hotell eller vandrerhjem, kommer gjerne an på lommeboka. I dag finner du likevel mange vandrerhjem like sentralt som flere hoteller, med nær tilknytning til alt du trenger på ferden. I tillegg kommer du også nærmere lokalbefolkningen, og du kan dele dine reiseopplevelser når du sjekker inn eller ut. De fleste vandrerhjemmene har også god sikkerhet, ettersom du kan låse inn verdisaker og koffert i skapet på rommet, og det er låsemekanismer på hovedinngang og rom, akkurat som på et hotell.

Hva du forventer med turen, samt hva lommeboka sier, er som regel det som avgjør hva valget faller på for de aller fleste av oss.