Hatt på tur?

Liten gutt med lueDet kan være lurt å ha med seg noen hodeplagg på tur. Vet du ikke om du trenger det? Her får du tips!

Når man skal ut å reise er kanskje ikke hodeplagg det første du tenker på. Tenker du på det, avfeier du det kanskje og sier at det kan du kjøpe der du skal, der vil det være billigere. Det er jo veldig forskjellig hvilke hatter man trenger, avhengig av hvor man skal. Vinterklima krever andre ting av hodeplagget enn tropeklima. Hva slags hatter kan være aktuelle?

-Caps
-Strandhatt
-Rallarhatt
-Gangsterhatt
-Vinterlue
-Sixpence
-Pelslue

Vinterklima? 

Skal du ut å reise til kaldere strøk, gjerne bli kjent med steder som Nord-Norge, Island, Grønland eller Alaska? Da er det viktig å ha gode hodeplagg, som for eksempel pelslue, vinterlue eller andre hodeplagg som holder godt på varmen. Hodet er nemlig den plassen på kroppen hvor mesteparten av kroppsvarmen går ut.

Hva er viktig å huske på når du velger lue til vinterturen? Først og fremst må du tenke på hvorvidt den må være vindtett og vanntett. Skal du for eksempel gjøre ting du trenger å ha på hjelm for å gjøre, er det en fordel at du har en tynn lue, som for eksempel om du skal på slalåm.

Tropeklima

Tropeklima igjen krever helt andre ting fra dine hodeplagg. Det nytter lite med pelslue når det er 40 grader ute og sola steiker på. Da risikerer du bare heteslag. Det som er viktig med et hodeplagg til bruk i tropisk klima, er at det skygger for sola slik at du ikke får så mye sol direkte på ansiktet, og eventuelt hodebunn. Men det er viktig å huske at dette ikke skal erstatte solkrem, solkrem med riktig faktor er også veldig viktig.

Det finnes penger å spare på å handle luer og hatter på nettet, for eksempel i hatstore, hvor du finner et rikelig utvalg til de fleste reiser. Det er jo alltid en fordel å tenke på hvor mye penger man bruker, og spare inn der man kan spare inn.