Eventyr i storbyen

Visste du at du ikke trenger reise opp i fjellene for å leve eventyrlig? I de fleste storbyer i Norge finnes det muligheter for å drive med ekstremsport i litt mindre format selvsagt, men det finnes! Her får du oversikt over hva som finnes i Oslo av slike tilbud. 

Hvilket tilbud som finnes på ekstremsportfronten i Oslo er selvfølgelig bestemt av sesong og vær. En ting du derimot kan gjøre uansett sesong er kiting. Dette kan du gjøre med enten surfebrett, snowboard eller rett og slett bare selve tractiondragen. Denne dragen trenger mindre vind enn vanlig seil og du kan faktisk hoppe opp til 10 meter og sveve over Oslofjorden uten problemer. Foretrekker du å gjøre dette på vinteren finnes det mane spennende skisteder i Oslo eller et par timer unna med tog.

Et allsidig område i Oslo, som vet å utnytte sine ressurser maksimalt er Tryvann. På vinteren er dette et nydelig vinterlandskap med flotte skimuligheter enten man går langrenn, snowboard eller slalom. Dette er det 5 største skianlegget i Norge og har rundt 280 000 besøkende hver sesong.

På sommeren er Tryvann downhillsyklistenes drømmeområde. Parken åpnet i juni 2012 og har vært populært for store og små. Anlegget har 6 forskjellige løyper i forskjellig vanskelighetsgrad i Tårnbakken. Du styrer også dette selv med å benytte deg av ulike hastigheter, hopp og svinger. Har du lyst til å bare prøve det ut for en dag og se hva du syns, er det også mulig å leie downhill sykler, dirt-track sykler og tursykler i toppsenteret. Parken er åpen 4 dager i uken på sommeren. Parken har også tilrettelagte aktiviteter som er tilgjengelige for alle.

Vi er opptatt av at alle skal ha mulighet til og utforske lek og lidenskap for snø. Oslo Vinterpark har derfor prosjekter og tiltak for å støtte ulike organisasjoner i Oslo, spesielt de som jobber med barn og unge.

(www.oslovinterpark.no)

Trivs du best i høyden?

Hvis du trivs best i høyden, kan du også klatre i den nye klatreparken på Tryvann. Den er åpen 7 dager uka i sommersesongen og er en av de største klatreparkene i Norden. Du får utsikt over hele Oslo mens du prøver deg i en av våre 9 løyper som går fra 0.5 meter over bakken til 20 meter over bakken. Har du med deg de minste finnes det også klatreløyper for dem. Det finnes morsomme zip-linere hvor du kan seile mellom tretoppene og nyte utsikten. Parken er laget på miljøvennlig vis, slik at den ikke ødelegger skogen.

Begge disse parkene ligger på Tryvann og er lett tilgjengelige fra Oslo Sentrum. Du kan enten ta t-bane linje nummer 1 til Frognerseteren og gå opp til Tryvannstårnet på ca 12 minutt, eller du kan kjøre helt opp og parkere gratis. Det finnes også en inngang til som ligger wed Wyller, og det går heis mellom de to forskjellige anleggene.

Ønsker du ikke å utfordre det norske naturen kan du for eksempel prøve deg på et innendørs klatrekurs. Dette kan også være lurt om du vurderer å begynne å klatre som treningsform. De fleste haller som har dette tilbudet har nybegynnerskurs som du kan benytte deg av for å lære. Dette er som regel også et helårstilbud. Ved Akerselva på Torshov finner du Klatreverket, som er Norges største innendørs klatresenter.